woensdag 23 maart 2011

NYC - How to Eat a Soup Dumpling?

Volgens New Yorkse vriendin en foodwriter Anne moeten we nu we in DC wonen zo vaak mogelijk naar NYC.  Het is vier uur rijden, maar dat is peanuts. Doe in Amerika als de Amerikanen. En dus pakken we wanneer we kunnen de rechtstreekse bus naar The Big Apple.
Op aanraden van dezelfde vriendin gaan we in New York naar Joe’s Shanghai , een klein restaurant weggestopt in een straatje van Chinatown.  “Het enige restaurant waar ze soep in dumplings verpakken.” Daar kan ik me niet zoveel bij voorstellen en dus moet ik er heen.  Anne adviseert met klem om van tevoren even het JoeTube filmpje te bekijken op de site van Joe’s. “Zo voorkom je dat je je mond brandt.” Het wordt steeds interessanter. De kinderen, die aanvankelijk niet zo’n zin hadden in Chinees voor lunch, willen na het zien van het grappige filmpje opeens erg graag. Op naar Joe’s Shanghai.
We zijn niet de enigen die voor dumplings met soep zijn gekomen. Zodra we het straatje van Joe’s inlopen zien we een lange rij wachtende mensen voor het zaakje staan.  Inmiddels weet ik dat Amerikanen graag en geduldig wachten voor goed eten, dus we sluiten even geduldig achteraan.
Binnen lijkt Joe’s nog het meest op een voetbalkantine, maar dan op z’n Chinees. Het is er een georganiseerde bende. Het wemelt van de bediening en in de kleine keuken staat een legertje van koks. Wij worden bij andere gasten aan een grote ronde tafel gezet en bestellen crab meat dumplings.
Niet veel later staan de stoommandjes met soepdumplings voor onze neuzen. Jasmijnthee erbij en we gaan aan de slag. Eens kijken of we goed hebben opgelet tijdens het bekijken van het filmpje. We knabbelen met behulp van stokjes zorgvuldig een klein stukje van het zachte dumplingdeeg af en laten de hete soep voorzichtig op onze lepels druppelen. In de deegkussentjes blijft een heerlijk zacht krabvlees-balletje achter. We eten en slobberen de dumplings en soep apart op. Helemaal niet zo moeilijk, heerlijk en een geweldige ervaring.
Voordat we er erg in hebben ligt de rekening op tafel: $26 voor vier personen! Niet met verbrande tongen, maar met een verrukkelijke smaak in onze mond verlaten we het restaurant. Ik zou zeggen: Go to Joe’s!


Joe's Shanghai
9 Pell Street
New York, New York 10013

http://www.joeshanghairestaurants.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten