dinsdag 22 maart 2011

In de rij voor een cupcake

Wat zegt een lange rij wachtende mensen voor een cupcake-store? Dat het er goed is? Of is het gewoon overdreven Amerikaanse hysterie om met z’n allen een half uur of langer buiten te gaan staan wachten voor een cakeje van Georgetown Cupcakes? Daar kom je alleen achter als je zelf ook in de rij gaat staan.
Zo gezegd, zo gedaan. Al wachtend wordt het ‘menu’ vast uitgereikt met daarop de Everydays & Specials. Namen als Red Velvet, Lava Fudge en Salted Caramel maken nieuwsgierig. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n grote fan van cupcakes, maar ik vind het fascinerend dat ze er in het thuisland van de cupcake helemaal voor gaan. Mede-wachtenden bespreken opgewonden met elkaar wat de ‘Secret Cupcake’ van de dag is, iets waar je via Twitter van op de hoogte kan worden gehouden. Ach, het zal wel zoiets zijn als Hollanders en vlaai of poffertjes. Je zou denken dat we daar zo langzamerhand wel eens op uitgekeken zijn met z’n allen, maar niets is minder waar. Wat de boer kent, vreet–ie wat graag.
Als de deur van het piepkleine zaakje af en toe opengaat, worden onze neuzen geprikkeld  door een intens zoete lucht. Eenmaal binnen raken we er bijna door bedwelmd. Mijn kinderen zijn door het dolle. Het is er een al bedrijvigheid. Een heus team achter de toonbank verpakt op geroutineerde wijze de cupcakes in knalroze dozen. Alles is zoet in deze winkel, niet alleen de cupcakes.
Na zolang wachten, bestel je niet maar twee cupcakes, dus we gaan voor een dozijn. We voelen het ongeduld in onze nek, dus wijzen we zo snel mogelijk aan welke cupcakes we allemaal in onze doos willen. The Secret Flavor blijkt uitverkocht. Helaas. Omdat het bijna Valentine’s Day is nemen we een paar babyroze Valentine’s Cupcakes met hartjes erop. Verder is het een willekeur aan smaken. Wat me opvalt is dat er gewerkt wordt met topingrediënten, zoals Madagascar Bourbon Vanilla en Valrhona Chocolate.
In de auto op weg naar huis gaat op de achterbank de doos al open. Het is genieten geblazen bij het zien en ruiken van zoveel zoet. Ik wacht tot thuis en neem een Red Velvet met Vanilla Cream Cheese Frosting en een Red Fondant Heart. Een dieprode cupcake met een dikke laag glazuur en een zacht ‘bloedend’ hart. Is dit de lekkerste cupcake die ik ooit heb gegeten?

JA! Niks Amerikaanse hysterie. Het was het wachten meer dan waard. Vanaf nu volg ik Georgetown Cupcakes op Twitter.

Geargetown Cupcakes

Georgetown
3301 M Street (corner of 33rd & M)
Washington DC 20007

Bethesda
4834 Bethesda Avenue
Bethesda, MD 20814


http://www.georgetowncupcakes.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten