dinsdag 22 maart 2011

Juli 2010 - Aankomst DC - eten bij Ali Baba

Ze zeggen dat honger de kok zijn beste vriend is. En wat hadden we een honger toen we juli 2010 in DC aankwamen. We waren uitgeput, niet zozeer van de reis NL–VS, maar eerder van alle opwinding die voorafgaat aan een verhuizing naar het buitenland. Een emigratie voor vier jaar.
Honger dus. De portier van het hotel raadt ons voor een snelle hap Ali Baba aan, een outdoor food cart even verderop. Mijn eerste avond in de VS en ik eet van de straat. Zo had ik het me niet echt voorgesteld, maar vooruit, we moeten snel iets in onze maag. Het vertrouwen groeit als we al wachtend in de rij de lovende krantenartikelen over Ali Baba lezen die op de bus zijn geplakt. Volgens de Washington Post moeten we vooral gaan voor de Egyptische falafel, een recept van eigenaar Mohamed Elrafai met fava beans (tuinbonen) in plaats van kikkererwten. He flavors the fava bean mixture with fresh parsley and fries it; he then wraps tender, warm flatbread around the falafel and adds red cabbage, banana peppers, pickled vegetables, lettuce, tomato, tahini and sesame seeds. It's a sandwich with lots of crunch. Onweerstaanbaar zo’n beschrijving als je maag knort. We bestellen, nemen een hap en eten. In een woord verrukkelijk. Zo’n falafel hebben we nog nooit gehad.
Natuurlijk zijn we teruggegaan. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de falafel nooit meer zo smaakte als de eerste keer, maar goed bleef –ie. Zo goed dat het nog steeds een van onze favoriete afhaaladressen is.

7155 Wisconsin Ave
Bethesda, MD 20814

Geen opmerkingen:

Een reactie posten