Mulled Apple Cider (with calvados)
Warme appelsap met specerijen (en calvados)
Voor 4 personen
Bereidinsgstijd: 5-10 minuten, plus 20 minuten kooktijd
5-8 kardemompeulen
1 liter ongefilterde appelsap (appel cider)
3 stukjes schil van een biologische sinaasappel
2 kaneelstokjes
7 kruidnagels
scheutje calvados voor wie wil
Extra: vijzel, zeef
1. Kneus de kardemompeulen in een vijzel. Ik hou erg van kardemom dus ik gebruik altijd vrij veel.
2. Breng in een pannetje de appelsap samen met de sinaasappelschil, kaneelstokjes, kruidnagels, kardemom zachtjes aan de kook. Als de appelsap erg zoet is (meestal is dat zo), voeg dan 1-2 kopjes water toe. Zet het vuur lager zodra de appelsap kookt en laat ca. 20 minuten zachtjes sudderen; roer af en toe.
3. Zeef de drank boven een kan en schenk de cider in mokken. Snijd de stukjes sinaasappelschil in dunne reepjes en leg in elke mok een reepje. Schenk eventueel een klein scheutje calvados in de mokken.
TIP
Werk met niet al te oude specerijen. Specerijen verliezen na verloop van tijd hun smaak en geur. Het beste kun je specerijen goed afgesloten in een kast (donkere plek) bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten